Mier Fysiotherapie is gevestigd in Harkstede en houdt zitting op Terschelling.

Ons team bestaat uit:

 

Reinesta Mier

Ik ben in 2009 afgestudeerd aan de Hanze Hogeschool te Groningen als fysiotherapeut. In 2016 heb ik de opleiding tot master manueel therapeut aan de SOMT te Amersfoort afgerond. Ik ben praktijkhoudster van Mier Fysiotherapie en het Paramedisch Centrum Harkstede.

 

Sinds 2010 werk ik met het FOI-concept en sinds 2012 ook met dry needling. Tevens ben ik ‘thuiszorg-fysiotherapeut’ in samenwerking met Buurtzorg.

 

Mijn ambitie is het leveren van zorg op maat. Dit probeer ik te realiseren binnen het PMC Harkstede, een centrum waar 15 disciplines niet alleen naast elkaar, maar ook met elkaar werken om te komen tot efficiënte zorg die ertoe doet.

 

BIG-geregistreerd: 199 120 22 304

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Openingstijden:

Maandag       
Dinsdag         
Woensdag     
Donderdag   
Vrijdag   
Zaterdag        

 

* Deze tijden gelden voor Terschelling

08.00 – 18.00
08.00 – 21.00
08.00 – 21.00
08.00 – 18.00
08.00 - 18.00       08.30 – 20.00*
08.00 – 18.00*

 

 

 

Ellen Wollerich

Ik ben Ellen Wollerich ben 38 jaar en woon sinds 2006 met mijn gezin in Harkstede. Ik heb in 2000 de ALO afgerond en daarna heb ik in Utrecht de verkorte opleiding voor fysiotherapie gedaan. Vanaf 2005 ben ik 11 jaar werkzaam geweest bij fysiotherapie Appingedam. Binnen de fysiotherapie heb ik mij onder andere gespecialiseerd in diabetes, schouders (Stenvers-methode) en rugklachten (FOI en mc kenzie). Hiervoor heb ik verschillende cursussen gevolgd. Het mooie aan mijn vak vind ik dat je mensen die door lichamelijke klachten vastlopen in het dagelijks leven weer op weg kan helpen. Dit doe ik door samen met de patiënt te zoeken naar de beste oplossing voor hun probleem, de klacht te behandelen maar vooral ook te kijken naar hoe de klachten in het vervolg voorkomen kunnen worden.

 

BIG-geregistreerd: 59064240904

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jantine Booij

Ik heb mijn opleiding fysiotherapie aan de Hanze Hogeschool te Groningen in 2002 afgerond. Hierna ben ik gedurende 8 jaar werkzaam geweest in een grote eerstelijnspraktijk te Hoogezand. Hier heb ik veel ervaring opgedaan als algemeen fysiotherapeut en kinderfysiotherapeut. Tegelijkertijd heb ik de Masteropleiding kinderfysiotherapie bij de Avans+ te Breda gevolgd. In 2007 ben ik afgestudeerd als Master Pediatric Physical Therapist. Vanaf 2007 tot 2011 was ik werkzaam als docent aan de master opleiding in Pediatric Physical Therapy Avans+ in Breda.

 

Sinds 2008 werk ik mee aan het landelijk revalidatieproject Learn to Move in samenwerking met de afdeling Ontwikkelingsneurologie van het UMCG.

 

Als COPCA-coach ( Coping with and Caring for infants with neurological dysfunction- a family-centered program) wordt ik ingezet om bij gezinnen met een kind waarbij een hoog risico op Cerebrale Parese is gediagnostiseerd, een coachende rol te vervullen.

 

In 2011 ben ik toegetreden tot de maatschap bij de kinderfysiotherapie praktijk Fysie op Kids. Samen met mijn collega’s ontwikkelde ik het beweegprogramma Fit4Sport.

 

Als kinderfysiotherapeut behandel ik kinderen van 0 tot 18 jaar.

De jongere kinderen (0-2 jaar) en kinderen die een beperking hebben waardoor ze niet naar de praktijk kunnen komen worden aan huis behandeld.

 

De oudere kinderen behandel ik in de praktijk.

 

Er zijn diverse redenen waarom ouders met hun zoon of dochter bij mij in de praktijk komen. Dit kan bijvoorbeeld voor een voorkeurshouding van een baby tot aan houdingsproblematiek van een puber zijn. Of van een baby die moeite heeft met het grijpen naar speelgoed in de box tot problemen met de fijne motoriek op de basisschool. Uiteenlopende leeftijden met verschillende hulpvragen. Kinderfysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering zonder eigen risico. Zowel met als zonder verwijzing kunt u bij mij terecht.

 

De Kinderfysiotherapiepraktijk Fysie op Kids heeft verschillende locaties in Drenthe en Groningen.

 

Meer informatie over kinderfysiotherapie en welke kinderen terecht kunnen bij de kinderfysiotherapeut is te vinden op: www.kinderfysiotherapie-praktijk.nl.

 

BIG-geregistreerd: 29058151004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jelle Buning

Sinds 1996 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Na mijn reguliere opleiding heb ik me gespecialiseerd tot psychosomatisch fysiotherapeut en ben ik ook supervisor geworden. Mijn werk kenmerkt zich door een sterk persoonlijk gekleurd karakter. Mensen komen niet alleen ‘de therapeut’ tegen, maar ook ‘ de persoon Jelle’. Zo zijn waarden als ‘passie’ en ‘oprechtheid’ belangrijk voor me. Dat is goed te merken in mijn werk. Daarnaast sluipt er ook vaak een stukje humor in de trajecten. Dat is onderdeel van wie ik ben en gelukkig blijkt het ook enorm helpend te zijn; om te kunnen lachen om de eigen situatie of problematiek.

 

Het gevaar van zo’n beperkt stuk tekst is dat nu het beeld ontstaat, dat er binnen een traject altijd gelachen moeten worden. Natuurlijk zijn er ook veel situaties waarin de sfeer serieus blijft. Zoals ik al schreef is oprechtheid een belangrijke waarde. Dus is er ruimte voor een lach, een traan en voor serieus diepgaand contact.

 

Ik maak gebruik van een breed scala aan interventies. Naast de algemeen toegepaste gespreksmethodieken maak ik gebruik van systemisch werk (familieopstellingen), hart-ritmecoherentie, visualisaties en lichaamsbewustzijnsmethodieken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anke Prins

Na mijn opleiding tot fysiotherapeut, heb ik mij gespecialiseerd als geriatrie fysiotherapeut. Hiervoor heb ik een 3 jarige master in Utrecht gevolgd. Door deze opleiding heb ik veel kennis opgedaan over de ouder wordende mens, met al zijn klachten en ziektebeelden. Daarnaast heb ik ruim 10 jaar ervaring in het werken met ouderen als fysiotherapeut.

 

Ik vind het in mijn werk belangrijk om goed naar de ouderen te luisteren. Zij weten wat ze niet meer kunnen en wat ze weer graag willen leren. De meeste problemen bij ouderen bevinden zich bij hen thuis. Daarom werk ik het liefste bij de mensen thuis. Als het traplopen niet meer lukt of het uit bed komen moeilijk gaat, dan kan ik dat bij hen thuis oefenen.

 

Buiten het werk om, geniet ik van mijn gezin. Met 3 opgroeiende dochters, valt er altijd wel wat te beleven. Ik vind het heerlijk om dingen te ondernemen met de kinderen of met mijn familie en vrienden, zoals zeilen, wandelen of gezelschapsspelletjes te spelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anita Kok

Mijn interesse: een gezonde leefstijl gericht op genoeg dagelijks bewegen, (intensief) sporten en de juiste voeding. Dit is mijn vakgebied na het afronden van mijn studie Sport en Gezondheid aan de Hanze Hogeschool van Groningen in 2010. Daarna ben ik begonnen als fitnessinstructrice bij Plaza Sportiva Euroborg.

In 2014 heb ik de opleiding tot Personal Trainer gedaan: persoonlijker met mensen bezig zijn, nog gerichter trainen en de algehele leefstijl van de mens wil verbeteren.

 

Zelf ben ik sportief aangelegd: hardlopen en jarenlang gevolleybald bij SV DOLES in Harkstede, inmiddels bij VIOS/Kolham. Daarnaast vind ik fitnessen erg belangrijk om mijn spieren sterk te houden, train ik graag voor een triathlon en houd ik van allerlei uitdagingen op sportgebied.

 

Bij Mier Fysiotherapie ga ik mij bezig houden met het geven van circuittrainingen (binnen trainen) en bootcamp (buiten trainen). Daarnaast kun je bij mij terecht als je zelf wilt trainen of juist persoonlijke en intensievere begeleiding zou willen om bepaalde doelstellingen te behalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yvette Dijkstra

Ik ben secretaresse en aanspreekpunt in het Paramedisch Centrum Harkstede op werkdagen van 8.30 tot 11.30 uur.

 

Sinds de opening van het PMC en de overgang van de praktijk naar het Rijpmakanaal 4 ondersteun ik  de fysiotherapeuten van Mier Fysiotherapie bij het aannemen van de telefoon en het inplannen van afspraken. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het secretariaat.

 

Elke werkdag tussen 8.30 en 11.30 ben ik degene die de telefoon aanneemt en het gezicht achter de balie. Ik zit hier met veel plezier en vind de ongedwongen sfeer hier erg aangenaam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Adressen:

Rijpmakanaal 4, 9617 CA Harkstede

Dennenweg 4, 8881 CJ Terschelling West

 

 

Kvk: 52068102

IBAN: NL86ABNA0547254776

BTW: 108999099B01

 

© JWontwerp 2016

Fotografie: Jacoba de Graaf, voor contact mail: jacoba1@hetnet.nl